
Grill w ogrodzie to najpopularniejszy w Polsce sposób spędzania wolnego czasu. To w szczególności fantastyczna okazja do spotkania się z bliskimi, wypróbowania spieczonej karkówki i innych smakołyków. Przekonajmy się zatem, który grill ogrodowy najlepiej nadaje się do przygotowywania wybornych przysmaków.
Grille ogrodowe stałe i mobilne
Najważniejszy podział grilli ogrodowych to modele stacjonarne oraz mobilne. Szczególnie urządzenie ruchome cieszy się wielkim wzięciem wśród Polaków, ponieważ znakomicie sprawdza się w przypadku niedużej działki. W zależności od sposobu zasilania wyliczyć można modele zarówno na węgiel, prąd, jak i gazowe. Ogrodowe grille stalowe są bez wątpienia najchętniej wyszukiwanymi w marketach i w autoryzowanych salonach sprzedaży. Wykonane z wysokiej jakości stali, wyposażone w wiele rodzajów rusztów – w sklepach dostaniemy je zazwyczaj w niewygórowanych cenach. Mięso przyrządza się na nich w bezpieczny sposób, a cały proces możemy doglądać za pośrednictwem umieszczonego na pokrywie termometru. Pasjonaci grillowania uwielbiają grille węglowe, bo dają daniom unikatowy smak, jednakże wymagają praktyki, żeby przygotowane na nich warzywa czy mięsa nie były nadmiernie nadpalone, a co za tym idzie, żeby były zdrowsze.
Grill ogrodowy zamów w autoryzowanym sklepie
Dużym wzięciem cieszą się również grille gazowe, które są o wiele mniej skomplikowane jeśli chodzi o przygotowanie potraw. Do takiego grilla nie musimy dokładać węgla i doglądać żaru. Wszystko, co musimy zrobić, to położyć karkówkę nad paleniskiem i uruchomić urządzenie. Plusem modelu grilla na gaz jest niezaprzeczalnie to, że prościej można go wyczyścić, bo w czasie pieczenia potraw nie wytwarza się popiół. Identyczną cechę ma grill elektryczny, który do sprawnej pracy potrzebuje tylko przyłączenia go do gniazdka. Niezależnie od tego wariant urządzenia planujemy nabyć, należy zamawiać go w autoryzowanym sklepie, w którym poza najwyższej klasy grillami, otrzymamy także profesjonalną pomoc ze strony pracowników.